Blogi

Jeesukseen nojaten

 

Tuon kiitoksen hauraan kuin lintuset puiden,

ne kantakoot viestin luo rakkaiden muiden.

Niin moni on muistanut rukouksin tiellä,

Suokoon Jumala palkan runsaimman siellä.

 

 

Onhan moni jo sylissä ikuisen luojan,

joka antanut on täällä myrskyissä suojan.

Olen kiitoksen velkaa sen kerron jo täällä,

ovat turhia sanat enää pilvien päällä.

 

 

Usein uuvuttaa sairaus ja ruumiini kunto,

Vaan sisällä elää kauaks’ kaipaava tunto.

Onhan jokainen päivä kuin salattu manna,

Nyt huokailen hiljaa Isä voimia anna.

 

Veli Lillinen

 

 

 

Kiitos Jeesus

Siirryn nyt Danielin kirjaan. Kuningas Nebukadnessar teetti kultaisen kuvapatsaan, jonka korkeus oli kuusikymmentä kyynärää ja leveys kuusi kyynärää. Pystytti sen Duuran lakeudelle Baabelin maakuntaan. Ja sitten kun kuulette kaikkinaisten soittimien äänen, teidän tulee kumartaa kultaista kuvapatsasta. Satrak, Meesak ja Abednego eivät totelleet kuninkaan määräystä. Nebukadnessar vihastui siitä kovasti. Sadrak, Meesak ja Abednego vastasivat kuninkaalle. Nebukadnessar, ei ole tarpeellista vastata tähän sanaakaan. Jos niin käy, voi meidän Jumalamme kyllä pelastaa, meidät tulisesta pätsistä. Ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se kuningas, että me emme palvele sinun jumaliasi, emmekä kumartaen rukoile, kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt. Silloin Nebukadnessar tuli kiukkua täyteen ja käski kuumentaa pätsin, seitsemän kertaa kuumemmaksi. Tulen liekki tappoi ne ne miehet jotka veivät ylös, Sadrakin, Meesakin ja Abednegon. Silloin kuningas Nepukadnessar hämmästyi ja nousi kiiruusti ylös, ja sanoi hallitusmiehilleen sanoen. Emmekö heittäneet kolme miestä sidottuina tuleen. He vastasivat ja sanoivat kuninkaalle. Totisesti kuningas. Hän vastasi ja sanoi. Katso, minä näen neljä miestä kävelevän vapaana tulessa, eivätkä he ole vahingoittuneet, ja neljäs on näöltänsä, niin kuin Jumalan poika. Sen jälkeen miehet kutsuttiin pätsistä ulos ja he olivat täysin vahingoittumattomat. Jos se Jumalan pojalta näytti, niin varmaan se oli Jeesus. Myöskin Daniel joutui leijonien luolaan, mutta Jumala sulki leijonien kidat. Minun Jumalani on lähettänyt enkelinsä ja sulkenut jalopeurain kidat, niin etteivät ne ole minua vahingoittaneet. Sillä minut on havaittu nuhteettomaksi hänen edessänsä, enkä minä ole sinuakaan vastaan kuningas, rikosta tehnyt. Silloin kuningas ihastui suuresti ja käski ottaa Danirelin ylös luolasta. Kuningas käski tuoda ne miehet, jotka olivat syyttäneet Danielia ja heittää heidät lapsineen ja vaimoineen jalopeurain luolaan. Eivätkä he ehtineet luolan pohjaan, ennen kuin jalopeurat hyökkäsivät heidän kimppuunsa, ja murskasivat, kaikki heidän luunsa. Jeesus Kristus pelastaa omansa, vaikka minkälaisesta pätsistä. Kyllä Jeesus on ihmeellinen. Hän pelastaa meidät helvetin tulesta, taivaan valtakuntaan. Ihana Jeesus.

 

Jumala kaikkia siunatkoon

Veikko Liukkonen

 

 

 

 

Taivaan ranta

Kuljen,kuljen tie on jäässä,

mutta kerran matkan päässä.

Kyyneleeni kuivataan,

pääsen rantaan ihanaan.

 

Siel on kirkas lasimeri,

turvanani Pyhä veri.

Maahan enää kaipaa en,

Kristusta kun katselen.

 

Pirjo Katainen

Ilman siipiä


Kuinka enkelin lailla lensinkään

vaikka siipiä ollut ei ensinkään.

Kävi myrskyissä mulle kuin akanoille

eihän siipiä annettu pakanoille.

 

Nyt ihailen liitoa lintujen perään

hiljaa kuin unesta uupuneen herään.

Ja astelen aivan kuin maahan lyöty

on suuret haaveeni rinnasta syöty.

 

Kunpa voisin jättää kuin kipinä säteen

kun Herrani tarttuu uupuneen käteen.

Hän ilmojen halki vie ilman siipiä

tuo aika koittaa kohdalle hiipiä.

 

Päättyyhän kerran laskenta ajan

kun enkelten saatossa ylitän rajan.

Tahdothan olla matkalla tuolla

jossa ei tarvitse siivetön kuolla.

 

Veli Lillinen

Valkovuokkoja

Poimin pöydälleni kimpun valkovuokkoja, pieniä hentoisia kukkasia.Siinä ne ilahduttavat minua, vaatimattomalla loistollaan.Ei ne sanoneet: me olemme vain tällaisia, mitättömiä, pieniä.Haluaisimme olla suuria  ruusuja, tuoksuvia, juhlapöydässä, suurten joukkojen ihailtavina.Ei…. vaan ne tyytyivät olemaan sellaisia, miksi Jumala oli ne luonut.Ne toivat minulle iloa, yhtä paljon kuin suuret ja mahtavat kukat, ja ehkä enemmänkin.
Tyydynkö minä siihen, millaiseksi Jumala on minut luonut?
Tahtoisinko olla suurempi, mahtavampi , kauniimpi?

Haluaisinko kunniapaikalle ihailtavaksi, vai tyydynkö pieneksi valkovuokoksi, loistamaan omalla paikallani.Tuomaan jollekin taakkojen alla kamppailevalle,pienen valon pilkahduksen, Jumalan maailmoista.
Aivan kuin tuo valkovuokko pöydälläni, puhuu Jumalan ihmeellisistä teoista.

Siunattua kevättä ja kesää sinulle
Arja Koistinen

Vain yksin Jeesus

”Vain yksin Jeesus Hän mulle riittävi. Vain Hänen luonaan tyynyy syömmeni”

Silloin tuli hänen luoksensa eräs kirjanoppinut ja kysyi häneltä. Mikä on ensimmäinen kaikista käskyistä? Jeesus vastasi. Esimmäinen on tämä.” Kuule Israel;  Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa ; ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi”. Toinen on tämä. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Ei ole mitään käskyä suurempaa, kuin nämä. Kun Jeesus paransi sairaita tai herätti kuolleita. Hän usein sanoi, älkää kertoko tästä kenellekkään. Mar: 5:39 Lapsi ei ole kuollut, vaan hän nukkuu. Ja Hän tarttui lapsen käteen ja sanoi hänelle, Talita kuum. Se on kännettynä, tyttö, minä sanon sinulle, nouse ja heti tyttö nousi ja käveli, sillä hän oli kaksitoista vuotias. Ja he joutuivat suuren hämmästyksen valtaan ja hän kielsi ankarasti  heitä antamasta tietoa tästä. Ja käski antaa tytölle syötävää.

Samoin myöskin Lasaruksen kohdalla. Sitten hän sanoi heille. Ystävämme Lasarus nukkuu, mutta minä menen herättämään hänet unesta. No, kyllä Jeesus myöhemmin sanoi , kun Lasarus neljä päivää oli ollut haudassa, että Lasarus on kuollut. Sitten Jeesus herätti Lasaruksen kuolleista. Mutta ylipapit päättivät tappaa Lasaruksenkin, koska monet juutalaiset hänen tähtensä menivät sinne ja uskoivat Jeesukseen.

Joh:9 luku. Ei tämä tehnyt syntiä, eivätkä vanhempansa, vaan Jumalan tekojen piti tuleman hänessä julki. Sitten Jeesus paransi, tämän sokeana syntyneen miehen ja tämä todistaa. Me tiedämme, ettei Jumala kuule syntisiä, vaan joka on Jumalaa pelkääväinen ja tekee hänen tahtonsa, sitä hän kuulee. Jos hän ei olisi Jumalasta, ei hän voisi mitään tehdä. He vastasivat hänelle, sinä olet kokonaan synneissä syntynyt ja sinä tahdot opettaa meitä. Ja he ajoivat hänet ulos. Kyllä minä uskon enemmän Jeesuksen sanaan, kuin fariseusten. Jeesushan sanoi, ei tämä syntiä tehnyt………

Joh: 14:6 Jeesus sanoi hänelle,ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. Jeesuksen kautta meillä on pääsy taivaan valtakuntaan.

Jumala kaikkia siunatkoon.

Veikko Likkonen

Siunatut eväät

 

Olen kuin poikanen ilman leipäpaloja,

uskallanko Herralleni tarjota ees kaloja.

Kansa oli asettunut ruohomatolle,

kipaisenko itse tästä katselemaan katolle.

 

Voihan Jeesus leivän loihtia vaik’ kivestä,

siinä ei mumminkaan nahkahammas livestä.

Kun väki oli ruokittu astuin arkana alas,

kysellen kuin kyynelissä ”riittivätkö kalas”?

 

Nyt kun eväät siunatut täyttävät jo koreja,

ei tarvinnut nälkäisten etsiskellä toreja.

Oli aikaa kuunnella ihme pappia,

jos kaiken kertois tuosta tulis monta mappia.

 

Veli Lillinen

Lisää artikkeleita...