Blogi

Iäinen ilo Herrassa

Mieti ihminen käytkö kaukana Luojasta,

etsien apua kirkkosi suojasta.

Vähän tunnet vain ristillä riippuvaa miestä,

kannat mukana huolien raskasta iestä.

 

Siitä pääsy on vielä verensä kautta,

tuolla virralla kulje ei tuonelan lautta.

Se kerran on johtava Isäsi luo,

onhan satama taivaassa jonne se tuo.

 

Siellä riemu ja iäinen ilo on suurin,

kun taivaasta avataan ovea muurin.

Saavut sinne soidessa enkelten kuoron,

kun odotat hetken saat sinäkin vuoron.

 

Kuka täällä vielä murheissa nyyhkii,

tiedä kerran Kristus kyyneleet pyyhkii.

Muuta vaadi ei meiltä kuin puhdasta mieltä,

voima matkalle annetaan armosta sieltä.

Veli Lillinen

 

 

 

 

 

 

 

 

Armoa ja rauhaa

Sana on elävää ja voimallista ja sieltä voi lukea nuoresta Timoteuksesta. Hänellä oli vilpitön usko. Timoteus tunsi nuoruudesta asti kirjoitukset. Hän omisti varmaan puhtaan sydämen , hyvän omantunnon ja vilpittömän uskon.”(1Tim.1:5).Tällainen luotettava työkaveri oli Paavalille hyvin rakas. Vankilassa ollessaan Paavali kirjoitti kirjeitä srk.lle ja myös Timoteukselle. ”Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovien esikuva.”1Tim 4:12.Kunpa tänä päivänä nousisi seurakuntaan näitä poikia ja tyttäriä, jotka vilpittömin sydämin palvelevat Herraa. Tätä voimme rukoilla. Ja kunpa ne nuoret Timoteukset, jotka jo ovat olemassa srk.ssa, voisivat olla näitä uskottuja ja luotettuja ja joiden nuoruutta ei kukaan katso ylen.Paavali ei myöskään valittanut, kun hän oli joutunut vankeuteen, vaan hän kärsi vaivaa valittujen tähden.(2Tim2:10).Hänen syvä rakkautensa Kristukseen, se pyyteetön rakkaus Herran omia kohtaan sai hänet kärsimään vankeutta kuin pahantekijä. Paavali oli valinnut Kristuksen ja piti maailmaa roskana. ´Kunhan vain teillä olisi kaikki hyvin, niin se on minulle tarpeeksi. Kun vain saisitte kokea sitä Jumalan armoa, rauhaa ja iloa ja koko Kristuksen täyteyttä, niin se olisi hyvä.´(vapaasti mukailtuna)Tämä oli hänen toiveensa.Tämän päivän uskovan rakkaus srk.aan saattaa olla sitä, että ei anneta anteeksi toisille ja painetaan rukoushuoneen ovi kiinni tai perustetaan uusi. Paavali oli juurruttanut srk.n ,ei itseensä, vaan Kristukseen ja Hän tunsi Herran voiman ja armon, kuinka suuria tekoja Herra voi tehdä. Paavali taisteli srk.n menestymisen puolesta ja oli valmis uhraamaan koko elämänsä sen edestä. Tämä työ on kantanut hedelmää Suomeen asti. Työ on kasvanut ja sen  hedelmä on nähtävissä. Saakoon Jumala siunata meitä niin, että uskomme, toivomme ja rakkautemme vain kasvaa toinen toisiamme kohtaan ja että nuoret Timoteukset voisivat nousta esikuviksi uskoville.

Rakkain terveisin Maija-Liisa Tiainen

 

 

 

 

 

 

Jumala luo uutta

Jes:43:18 Älkää entisiä muistelko,älkää menneistä välittäkö.Katso,minä teen uutta! Vanha vuosi on takana päin ja uusi vuosi aivan alussa.Uskossa aloitamme tämänkin vuoden toivoen ja rukoillen että Jumalan hyvä tahto saisi tapahtua.Olemme seurakuntana toimineet remontin keskellä.Ja vielä on työtä jäljellä.Haasteita on mutta uskomme että Jumala auttaa.Hän on uskollinen.

Erään laulun sanat innoittavat ja rohkaisevat jatkamaan yhdessä työtä ja tehtäviä.

”Usko,rakkaus,toivo ja voimakin meitä kantaa tiellämme,

jos me työssä kalliissa Mestarin yhteisvoimin toimimme.

Kun me yhteistyössä vain oomme yhteisvoimin ain,

työmme edistyy,kuorma keventyy.Siispä yhteistyöhön vaan.

 

Lailla Mestarin yksin taistellen moni työtä tehnyt on

mutta suurta on kera veljien käydä Herran taistohon

 

Veljesrakkaus on kaste Hermonin,voide kallis taivainen.

Siinä virvoitus,voima ihmeisin,kun se valtaa jokaisen.

 

Meidät yhdistä,Herra,itseesi,pyhä into meihin luo.

Meihin vuodata Pyhä Henkesi,työhön voima taito suo

 

Näin saamme pyytää vuoden alussa.Vuodata Herra Pyhä Henkesi tilaisuuksien,työmme ylle.Saamme rukoilla Apt 4 tavoin ”Herra!Katso heidän uhrauksiaan ja anna palvelijoittesi puhua täysin rohkeasti sinun sanaasi.Ojenna kätesi,niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän palvelijasi Jeesuksen nimen kautta.Kun he olivat rukoilleet,vavahteli paikka,jossa he olivat koolla,ja he kaikki täyttyivät Pyhällä Hengellä ja puhuivat rohkeasti Jumalan sanaa.

 

Kiitämme että olette muistaneet ja muistatte rukouksin.

Siunattua Uutta Vuotta       Vanhimmisto

 

 

-

 

Hengen hedelmät

Olen kuullut Mooseksesta kaislikossa sekä sankaruudest nuoren Daavidin.Kuinka Joosef vangittihin Egyptissä.Sekä Joona yli laidan heitettiin.Siel on monta monta muuta raamatussa,jotka mielelläni nähdä tahtoisin.Pian on päivä jolloin näämme heidät kaikki,siellä yllä pilvien.

Silloin alkaapi riemujuhla ihmeellinen………..

Lauluja on niin monenlaisia.Tämä tuli mieleeni tällä kertaa.Raamatusta tulee mieleeni Jeesuksen vuorisaarna joka löytyy Matteuksen evankeliumista 5.6.ja 7.Siinä on niin hyvää Jeesuksen opetusta,että nuo kolme lukua kannattaisi opetella vaikka ulkoa.Joku on ollut samaa mieltä ja on niin tehnytkin. Vuorisaarna on Jeesuksen pisin yhtenäinen opetusjakso,jonka Hän piti opetuslapsille.Ja se sisältää siveellisen ja moraalisen opin.Myös tämän päivän uskoville.Jeesus aloittaa opetuksensa.Autuaita ovat hengellisesti köyhät,sillä heidän on taivasten valtakunta.Autuaita ovat murheelliset,sillä he saavat lohdutuksen.Autuaita ovat hiljaiset (sävyisät) sillä he saavat maan periä.Jeesuksen vuorisaarna ei ala mahtaillen.Mutta kyllä siinä niin hyvät lupaukset on perässä.Ja mitä Jeesus lupaa siihen voit myös täysin luottaa.Jeesushan auttoi heikkoja ja sairaita ja synnin murjomia.Hän ei tuominnut.Kun Jeesus astui vuorisaarnan jälkeen alas vuorelta,tuli Häntä vastaan pitalinen mies,kumartui Hänen eteensä ja sanoi.”Herra jos tahdot,sinä voit minut puhdistaa”.Jeesus ei sanonut että pidin tässä niin pitkän puheen,että nyt väsyttää,tule toisen kerran.Vaan Hän sanoi ”Minä tahdon,puhdistu” .Miehellä oli uskoa,ja Jeesus vastasi siihen.

Näitä autuaita ovat……on 9 kaikkiaan,mutta tästä tulee turhan pitkä kaikkia mainitakseni.Raamatusta tulee mieleeni pari muutakin yhdeksää ja molemmat ovat erittäin tärkeitä uskovien elämässä.1 kor.12:4-11 Paavali kirjoittaa 9 armolahjasta ja kullekkin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi. Sitten vielä Hengen hedelmässä on 9 makuvivahdetta.Armolahjoja tuskin kukaan kaikkia omistaa,mutta Hengen hedelmän 9 makuvivahdetta voi olla yhdessä ihmisessä.Ja toivottavasti olisikin mahdollisimman monessa.Gal.5:22 Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha,pitkämielisyys, ystävällisyys,hyvyys,uskollisuus,sävyisyys,itsensä hillitseminen.

Jumala kaikkia siunatkoon ja vahvistakoon uskossa

Veikko Liukkonen

 

 

Käy et yksin

Käy kanssa Herran käsityksin

kun turvaat siihen käy et yksin.

Seuraten vain ristin miestä,

eksy et sä taivas tiestä.

 

Vaikka hetken täällä ahdistaa

on edessämme uusi maa.

Siellä Kristus oottaa uskoa luo

kerran porteista sisälle väsyneen tuo.

 

Niin monta kertaa kipu lyö

se herkän rintaan haavan syö.

Ja kyynel silmän karpaloi

on yksi joka auttaa voi.

 

Jossain takaa tähtivyönkin

kirkkaus voittaa synkän yönkin.

Tiedän siellä kerran helpottaa

kun Jeesus meitä hoitaa saa.

Veli Lillinen

Harvinainen lentomatka

 

Isäni jäämistöstä löytyi vanha lehtileike,joka lienee julkaistu itsenäisyytemme alkuvuosikymmenillä Savo-lehdessä.Kaukaisen sukulaiseni lentomatka innosti itseäni ilmailuharrastajana muistelemaan tapahtunutta uudelleen.

1800-luvun lopulla Nilsiän Urimonlahden kylässä (nykyisin Varpaisjärveä)Pitkälän taloa isännöivät veljekset Lassi,Antti ja Junnu Pitkänen.Eräänä kesäpäivänä Junnu oli mennyt kahden muun työmiehen kanssa korjaamaan tuulen repimää riihen kattoa. Hän oli ollut katolla ottamassa vastaan miesten ojentamia tuohisia ja malkoja.Työn ollessa jo lähes valmis heidät pääsi yllättämään arvaamattoman voimakas pyörremyrsky.Työmiehet juoksivat läheiseen perunakuoppaan,mutta Junnu ennätti vain heittäytyä katolle mahalleen.Hän ei voinut muuta kuin tarrautua tiukemmin kattomalkoihin.Raju tuulenpyörre tempaisi riihen katon ilmaan ja liidätti sitä kohti Syvärin järveä.Mukaan tarttunut seinähirsi putosi kyydistä läheiseen lampeen katon pysyessä muutoin ehjänä.Perunakuoppaan pelastuneet,pelästyneet miehet olivat kertoneet Junnun jääneen katolle.Tyrmistyneenä talonväki oli ihmetellyt tapahtunutta.Kun siihen aikaan ei ollut puhelimia,niin ei auttanut kuin odottaa tilanteen selviämistä.Muutaman tunnin kuluttua kotipihalle oli ilmaantunut säihkähtänyt mutta muutoin täysin terve Junnu.Hän oli sanonut pitäneensä erityistä kiirettä kotiväkensä luo.Lentomatkastaan Junnu kertoi,että hän oli kauhukseen vain huomannut lentävänsä katolla myrskyn vietävänä sydän syrjällään.Kuulemma oli käynyt aavistus seuraamuksesta katon pyörähtäessä tai hajotessa,mutta niin vain matka oli jatkunut käsittämättömän vakaana tuulen tuiverruksessa.Syvärin järven ylityksen ja noin kolmen kilometrin lennon jälkeen katto miehineen laskeutui Likolahden talon pihalle.On siinä ollut talon väellä ihmettelemistä.

HARTAANA USKOVAISENA ELÄNYT JUNNU KUOLI ESPANJANTAUTIIN VUONNA 1919.

Lentomatkalla kyydistä pudonnut hirsi oli ollut silloin vielä pystyssä lammessa.

Aikojen takaa kirjoituksen myötä siunausta toivottaa Esko Holopainen

Lisää artikkeleita...