Joh.1:9 Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan

Joulu on taas tulossa ja on vuoden pimein aika täällä pohjolassa. Lapset varsinkin odottavat joulua koska silloin saa lahjoja. Tietenkin me vanhemmat olemme sen heille opettaneet. Mistähän tämä lahjojen jakaminen on periytynyt? Kristittyjen tapana on ollut antaa lahjoja Jeesuksen syntymän muistoksi. Taivaan Isä on antanut maailman parhaan lahjan ihmiskunnalle ja se on hänen Poikansa Jeesus Kristus. Jeesus on aina ollut Taivaassa, mutta Hän tuli ihmiseksi kärsiäkseen meidän syntiemme rangaistuksen kuoleman. Kun otamme tämän lahjan vastaan uskon kautta meidän pimeät tekomme, syntimme annetaan meille anteeksi ja valo tulee sydämeen.

Jouluvalot muistuttavat meitä Jeesuksesta, ainakin pitäisi muistuttaa ja niitähän on nykypäivänä saatavana toinen toistaan hienompia. Nämä valot piristävät suomen kansaa, joka on taipuvainen masennukseen. Joillakin on tosi vaikeata kaamosaikaan käydä töissäkin. Eräs henkilö kärsi tällaisesta ja meni lääkäriin. Hänelle annettiin pienet korviin laitettavat valot ja ongelma alkoi korjaantumaan. Kyllä, luit aivan oikein, valolla on valtava vaikutus elämään. Itseasiassa, ilman valoa ei olisi elämää ollenkaan. Pieni valo korvassa jo auttaa,mutta mitä tekeekään todellinen valo Jeesus, kun Hän tulee ihmisen sydämeen olemaan ja asumaan!! Ei se korvavalokaan itsestään tullut masentuneen korvaan, vaan potilaan piti päättää ottaa se. Näin on myös Jeesuksen laita. Jos sinä päätät ottaa Hänet sydämeesi, eli elämääsi valoksi, niin Hän valaisee sinulle tien Taivaaseen.

Hyvät lukijat, minulla on kokemusta tästä valosta 37 vuotta. Mikään muu valo ei ole edes valoa Jeesukseen verrattuna. Vain siinä valossa näkee tehdä parannusta omassa elämässään.

Suosittelen avaamaan Raamatun Johanneksen evankeliumista, jossa on tuo alussa lukemamme jae valosta. Jatka lukemista, koko Raamattu on valoa, koska se kertoo Jeesuksesta, mutta tuosta evankeliumista löytyy helposti pelastuksen tie.

Ja uskovalle sanon: jos vaikuttaa että valo himmenee, niin kuin tässä likaisessa maailmassa helposti käy. Synti on se joka himmentää valon,  ja jos ei pestä välillä niin ei näe kulkea, vaan eksyy.

1.Joh.1:7 ja 8. Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Toivotan teille ”valoisaa” Joulua 2018

Eino Koistinen