Pääsiäisen aika,erityisesti kärsimysviikko kertoo meille Jeesuksen kärsimyksistä ja yleensä kärsimyksen ongelmasta ja sen syvyydestä.Myös Jeesuksen piti kärsiä ja ”tulla täydelliseksi kärsimysten kautta”, kuten sana sano.Mutta sen Hän teki meidän tähtemme ja kärsi enemmän ristillä kuin kukaan maailmassa on koskaan kärsinyt. Kuinka pitkä saattoikaan pitkäperjantai olla Jeesukselle!

Pääsiäisen aikaan voi hetkiseksi pysähtyä miettimään myös omaa kärsimystään ja tuskaansa. Se kuuluu jokaisen elämään. Älä siksi uskova hämmästy, jos välistä kärsit. Niin teki myös Jeesus, Vapahtaja, ja me kuljemme Hänen jäljissään. Usein Hänen rakkaimmat lapsensa kärsivät eniten.Mutta raamattu puhuu myös siitä,että ”Jumala lohduttaa meitä kaikissa ahdistuksissamme”, ja että lohdutus on suuri siellä missä murhekkin on suuri. Ja”kaikissa heidän ahdistuksissaan oli Hänelläkin ahdistus”,lohduttaa Raamattu. Emme ymmärrä kärsimystä, mutta usein Hän opettaa, nöyryyttää, ja kasvattaa kärsimysten keskellä. Ja vastaavasti Hän tulee sitten lähelle, vaikka joskus ”kätkeytyy ahdingon aikoina”. Ja voimme uskoa,että kaikki kääntyy lopuksi meille voitoksi ja parhaaksi.

Pääsiäisaamu tuo verrattoman ilon pitkäperjantain murheeseen. Kaikki voitto on hankittu ristillä ja on suuri ilo murheen sijaan! Ja niin ystävä, myös sinun pitkäperjantain jälkeen tulee pääsiäinen. Muista, että elämässäsi pitkäperjantai ei ole viimeinen. Murhe ei ole viimeinen, vaan ilo ja voitto on uskovalle viimeinen!

Ja kerran iankaikkisuudessa kaikki murhe, itku ja kyyneleet ovat poissa. On ylösnousemusaamu,pääsiäinen kirkkaudessa. Saat olla täydellisenä perillä armon ja Jeesuksen täytetyn työn perusteella ja tähden. Ja nyt jo tänään täällä voit iloita Jeesuksessa ja kiittää siitä, että vielä sinunkin elämääsi tulee pääsiäisaamu. Pääsiäinen toi meille todellisen elämän! Jeesus elää! Hauta on tyhjä, ja me kiitämme Jeesusta siitä, kuinka paljon Hän teki puolestamme  kärsiessään syntiemme tähden.

 

Voimme laulaa:  ”Kädet lävistetyt ovat lohtuni nyt….

Ja jatkaa:         ”Kipu sammumaton, kerran päättyvä on,

pidä minusta kiinni, kunnes kasvosi nään”….. sitten perillä.

Sinun pääsiäistäsi siunaten ja siunattua pääsiäistä ja kevättä toivoen

Aune Hiltunen