Blogi

Korven kulkija

 

Huhuilen yössä korven,

odotan auttajaa.

Sieluni uupuu kerran,

jos en apua saa.

 

 

Herrani,sulta pyydän,

voimaa voittavaa.

Askele askeleelta,

haluan taivaltaa.

 

 

Kerran kodissa taivaan,

ylistän sinua.

Enää en vaivu vaivaan,

elo on onnea.

 

Pirjo Katainen

 

Olen matkalla

Olen matkalla vain laulan kulkiessain, laulun aiheena on mulla Vapahtajain. Tämä taistojen tie,läpi kyynelten vie,mutta matkani pää,kaukaa jo häämöttää”

Me jotka olemme saaneet armon tulla tuntemaan Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen. Efes.2:8 Armosta te olette pelastetut,uskon kautta-ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta -ettei kukaan kerskaisi.Jumalan edessä olemme samanarvoisia,Hän katsoo meitä ihmislapsia Jeesuksen sovitustyön kautta.Olemme matkalaisia,emme vielä perillä.Taistojen tiellä,usein kyynelpolkujen tiellä.Joudumme kilvoittelemaan.1:Tim.6:12 Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus,tartu kiinni iankaikkiseen elämään johon olet kutsuttu. Olemme uskossa saaneet, armosta ottaa kutsun vastaan,ilman omia ansioitamme.

Jumala ei jättänyt meitä oman ymmärryksemme varaan,Hän jätti elävän sanansa meille oppaaksi tälle taivastielle,sinetöi meidän sydämemme Pyhän Hengen sinetillä.Efes.1:13 Hänessä on teihinkin,sitten kun olitte kuulleet totuuden sanan,pelastuksenne evankeliumin,Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne. Se on meidän perintöosamme vakuutena,joka takaa meille lunastuksen Jumalan kirkkauden ylistykseksi.

Valtava lahja Jumalalta.”Kyllä lapsella paljon on aihetta kiittää,Jumalan lahjoja kaikille riittää.” Siksi tahdon sinua kanssamatkaajani rohkaista näinä vaikeina maailman aikoina,näkemään päämäärämme,tukien toinen toistamme elämän karikoissa.Varjelkaamme sydämemme,niin että voimme säilyttää tämän sinetöidyn matkalippumme lunastuksen päivään saakka.

Psa.139:24 sanoin.Ja katso,jos minun tieni on vaivaan vievä,johdata minut iankaikkiselle tielle.

Sinä lähimmäinen,joka et vielä tiedä matkasi päätä,tai olet eksynyt,kuljet tietäsi harhaillen. On taivaallinen Isä Jumala joka tahtoo sinua armahtaa,antaa syntisi kaikki anteeksi,ohjaa sinut valon tielle. Valo loistaa Jeesuksen ristiltä.

Valoa ja siunausta toivoo: Eila-Kaarina Penttinen

Älä pelkää

Älä pelkää, Hän vierelläs seisoo ja kannattaa.

Älä pelkää, ei pimeyden voimat sua valtaan saa!

Älä pelkää, Hänen Armonsa lopu ei milloinkaan!

Älä pelkää, Hän kanssasi kulkee ja johdattaa!

Raamattuun on kirjoitettu Jesajan kirjassa 43:1 Jumala puhui Israelin kansalle.

Älä pelkää, sillä minä olen sinun lunastajasi, minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Miten väkevät sanat, miten voimakas ja kaikkivaltias sen lausuja on Isä Jumala.

Tänäkin päivänä nämä sanat saat omistaa itsellesi, ne on tarkoitettu juuri sinulle.

Kun elämässäsi tapahtuu outoja asioita, Isä Jumala sanoo silloinkin älä pelkää.

Kun sairaudet koettelee, turvaverkot repeilee, silloinkin Isä Jumala sanoo älä pelkää.

Uskovan elämään kuuluu koettelemukset, jossa käy ilmi luottamus Herraan, silloinkin kun on pimeää ja vaikeaa. Elämään voi tulla aikoja, jossa päivittäinen rukous voi olla psalmin tavoin; nosta minut kalliolle jolle itse en jaksa nousta. Tuo kallio on Jeesus.

Jeesus itse nostaa ja kantaa sinua, kun omat voimat on vähissä.  Saat levätä ja olla vaan Jeesuksen kädessä. Tämä armo kuuluu meille kaikille!

Psalmissa 139: jae 13 sanotaan; Sinä loit minut sisintäni myöten, sinä kudoit minut kokoon äitini kohdussa, sekä jae 16: Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani. Kaikki päivät oli luotu ja kirjoitettu sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut.

Isä Jumala on luvannut olla omiaan lähellä. Herra on lähellä niitä joilla on särjetty sydän ja murtunut mieli ps.34:19.

Älä koskaan anna minkään ajallisen asian ajaa sinua pois Vapahtajan haavojen turvista.

Päämääränä tämän elämän jälkeen on päästä Jeesuksen ja Isän Jumalan luokse taivaaseen.

Muista ystävä tämä raamatun lupaus; niinkuin on päiväsi, niin on voimasikin oleva!

Tämä on totta tänäkin päivänä!

Siunaus syksyysi!

Pirkko Kuvajansaari

 

 

Yhteiskristillisyys-Mitä se on ja mitä se ei ole

Hengellisten tilaisuuksien ilmoituksissa esiintyy usein sana yhteiskristillinen. Ilmoittaja kertoo jonkun järjestämänsä tilaisuuden tai tapahtuman olevan yhteiskristillisen.

Termi yhteiskristillinen tarkoittaa kuitenkin sitä, että tilaisuutta tai tapahtumaa on ollut järjestämässä useampi kuin yksi seurakunta tai yhteisö ja että tilaisuuden tai tapahtuman sisällöstä vastaavat yhdessä ne tahot, jotka ovat mukana järjestelyissä. Pelkkä eri seurakunnista koostuva yleisö ei siis tee tapahtumasta yhteiskristillistä!

Jos siis Kaavin Helluntaiseurakunta on mukana jossakin useamman seurakunnan tai yhteisön järjestämässä tilaisuudessa, on seurakunnan vanhemmisto tehnyt siitä päätöksen ja tämä tilaisuus ja tapahtuma ilmoitetaan seurakunnan tilaisuutena samalla tavalla kuin seurakunnan omatkin tilaisuudet.

Seurakunnan pastorina en halua millään tavalla pyrkiä rajoittamaan yksittäisten seurakuntalaisten osallistumista muiden seurakuntien ja yhteisöjen tilaisuuksiin, vaan kunnioittan jokaisen jäsenen yksilön- ja uskonnonvapautta. Kuitenkin olen katsonut aiheelliseksi tuoda esille tämän näkökohdan.

Matti Lappalainen, pastori

Joka aamu on armo uus

Rauhan tervehdys uskon ystävät!

 

Joka aamu on armo uus.Tämän olen kokenut sen ajan kun olen kulkenut tätä taivatietä.Tämä on ainoa tie,jossa meillä on paras opas,neuvonantaja,lohduttaja sekä johdattaja.JEESUS KRISTUS-Hän itse valmisti meille tämän tien ristin kuolollaan, Isän luon taivaan kotiin. Siksi Jeesus tietää millainen meidän itsekunkin tie on.Matkaevääksi saimme Jumalan sanan ja voimaksi Pyhän Hengen.lman niitä emme perille saavuttaisikaan.

Matkallani on ollut vuoriteitä ja on tuntunut,että nyt en jaksa.

Psa.121: Minä nostan silmäni kohti vuoria,mistä minulle tulee apu-Jeesukselta.

On ollut pimeitä laaksoja.

Psa.23 Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa,en pelkäisi mitään pahaa. Kuka on kanssani-Jeesus.

Jes.58:11 Jeesus johdattaa ja ravitsee kuivissa erämaissa.Vie vihreille niityille lepäämään ja ruokkii meitä sanallaan.

Toivon meille kaikille siunaus rikasta matkaa tuleviin päiviin.

Jes.57:15 Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten tykönä joilla on särjetty ja nöyrä henki.

Kiitos esirukouksista perheeni puolesta.

Kirsti Räsänen

Taivas kaipuu

On kaipuuni täältä pois,

en enää viihdy maassa.

Kirkkauden maassa sieluni ois,

on sieltä pois synti ja saasta.

 

Valkopukuinen joukko tää,

Karitsaansa ylistää.

synnit kantoi Hän,

antoi meille elämän.

 

Kiitos,kiitos sulle,

Herra ikielämän.

iät sua ylistän,

autuuden kun annoit mulle.

 

Siunaten Pirjo Katainen

Kipeät ihmis suhteet

Otteita Joyce Landorfin kirjasta kipeät ihmis suhteet.

Eräs piirre mikä näyttää olevan yleinen lähes kaikille ”säännöttömille” ihmisille,on kykenemättömyys anteeksipyyntöihin.

He eivät pysty myöntämään syyllisyyttään mihinkään huonosti menneeseen asiaan.Siis tulehtuneisiin väleihin suhteessa toiseen ihmiseen.

Voidakseen esittää pahoittelunsa ihmisen on ensin myönnettävä,että hän on erehtynyt tai tehnyt jotain väärää,mikä on tietysti jokaisen mielestä tavattoman nöyryyttävää. Ihminen voi pelätä että,jos tunnustaaa menetelleensä väärin niin ihmiset ei pidä heistä.

Kirjoittaja oli lukenut kirjan kristillisestä sielunhoidosta jossa suositeltiin rakkaudellista ja avointa keskustelua rikkoutuneessa ihmissuhteessa. Siis,sopia tapaaminen ja keskustella avoimesti lukkiutuneesta tilanteesta. Hän oli tutkinut psykologien ja psykiatrien kirjoittamia sekä kristillisten että – maallisten – artikkelien ja kirjojen lukemista.Hän havaitsi ja tuli ymmärtämään avoimen keskustelun terapeuttisen arvon.Tutkiessaan raamattua,hänelle valkeni,että avoin keskustelu on selvästi myös Jumalallinen tapa hoitaa vihan tunteita.( Tai voit nimittää niitä turhautumiseksi,haavoiksi,tai miksi tahansa muuksi,jos tahdot). Joita tulehtuneet ihmissuhteet tuovat tullessaan.

Matteuksen evankeliumissa 5:21-24 Jeesus kertoo toisen kaltoin kohtelusta ja sitten:Sentähden jos tuot lahjasi alttarille ja siellä muistat,että veljelläsi,on jotakin siuna vastaan,niin jätä lahjasi siihen alttarin eteen,ja käy ensin sopimassa veljesi kanssa ja tule sitten uhraamaan lahjasi.

Todellinen anteeksipyyntö Joysen mielestä on sellainen,että menen suoraan asianomaisen henkilön luo ja sanon,mitä pyydän anteeksi-siis mitä tein väärin ja milloin.

Kirjassa on tälläinen näkökohta,että toisistaan välittävien ihmisten kohdalla tällainen avoin keskustelu on toimiva ohje.

Mutta entäs ongelma ihmisen kanssa.Jos ongelma ihminen on kykenemätön myöntämään osuuttaan ongelmaan,niin vastavuoroinen keskustelu ei onnistu.Jos aiomme elää tulehtuneen ihmissuhteen kanssa,meidän on välttämätöntä luovuttaa ongelma ihmisemme Jumalan käsiin.

Me voimme odottaa ”ongelmaihmisemme”hyväsytyksi tulemista,kun meidän tulisi hyväksyä hänet kykenemättömänä selvittämään väliämme avoimella keskinäisellä keskustelulla.

Jumalan tahto on,että anteeksi antamus ja keskinäinen rakkaus ja yhteys vallitsisi toimiessamme palvellaksemme Herraa.

Tervehtien Irma Hartikainen

PS ” Säännötön” ihminen on tunne elämältään vaurioitunut.

Lisää artikkeleita...