Blogi

Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella

Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella sanotaan Jobin kirjassa.

Tänä kesänä minua puhutteli yksi kesällä hankkimani kesäkukka, joka oli kovin heiveröinen jos ostaessani. Aikani katselin ja huomasin, että kukka ei virunut eikä vanunut, hoidosta huolimatta. Jotenka ajattelin, tuo joutaa viskata pois. Niimpä se jotui vaahteran juureen, pois näkyvistä.. Kas kummaa, jonkun ajan kuluttua huomasin,sehän on alakanut kasvaa, ja jopa kukkia.

Raamattu kertoo Luuk.13. 6-9 viinitarhasta, jossa viikunapuu oli lopettanut tekemästä hedelmiä. Viinitarhan omistaja oli tutkaillut pidemmän aikaa tuota puuta, mutta ei löytänyt hedelmiä. Ja niimpä hän antoi käskyn viinitarhan hoitajalle,hakkaa se pois,sehän laihduttaa vain maata. Viinitarhan hoitajalla oli kuitenkin toisenlainen ajatus. ”Herra, anna sen olla vielä tämä vuosi. Sillä välin minä kuokin ja lannoitan maan sen ympäriltä. Ehkäpä se ensi vuonna tekee hedelmää.Mutta jos ei,niin käske sitten hakata se pois.”

Niin on meidänkin elämässä.Jeesus,joka näkee ihmisen elämän vaiheet.Taivaallinen tarhuri kuokkii ,lannoittaa.....Eli,pehmittää sydämen maaperää,niin että Jumalan sana,opetus,saisi muuttaa meitä. Kantamaan hyvää hedelmää. Voisimme sanoa, ehkäpä ensi vuonna........

Tuosta viikunapuusta ei kerrota miten sille kävi, mutta viinitarhan hoitajan tahto oli hyvä. Hän näki vielä mahdollisuuden. Hän näki vielä tuossa puussa toivoa.

Ja niinhän se on. Jeesus haluaa meille omille lapsilleen parasta. Sen vuoksi on hyvä avata sydämensä, ja todeta. Jeesus, tässä olen, tee sinä minussa työtäsi,niin että voisin olla tässä lopun ajassa, kykenevä tekemään sinun tahtoasi.Viemään sanomaa sinun rakkaudestasi,toivosta, niile jotka eivät vielä sinua tunne.

Ollaan ajassa jossa jo odotamme että Jeesus saapuu noutamaan omansa kotiin.Kerran saamme olla Jeesuksen tykönä,Hänen joka meidät pelasti,kasvatti, puhdisti,rohkaisi ym.ym.

Paavali kirjoittaa Fil.3:12-14 ”Ei niin, että olisin jo saavuttanut sen tai tullut täydelliseksi,vaan minä riennän sitä kohti, että voittaisin sen omakseni, koskapa Jeesus on voittanut minut omakseen. Veljet,minä en katso sitä vielä saavuttaneeni. Yhden minä kuitenkin teen; unohtaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessä, minä riennän kohti päämäärää saadakseni voittopalkinnon,jonka omistamiseen Jumala on minut kutsunut taivaallisella kutsulla Kristuksessa Jeesuksessa.”

 

Siunausta ja hyvää syksyn jatkoa Helena Surakka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Älkäämme tuomitko

Syntiinlankeemuksessa oli kysymys siitä, että käärmeen houkuttelemana ensimmäiset ihmiset halusivat tulla Jumalan kaltaisiksi. Tämä näkyy ihmisessä edelleenkin monilla eri tavoilla, mm. halu hallita eli olla parempi kuin toiset ihmiset on meissä edelleenkin vallitseva syntiinlankeemuksen seuraus.

Halu hallita ja olla parempi muita näkyy kristillisessä elämässä taipumuksena tuomita muita ihmisiä. Toisten ihmisten viat ja virheet nähdään suurina kun samalla vähätellään omia virheitä tai jopa kiistetään niiden olemassaolo.

Jeesus opetti selkeästi, ettei meille ole annettu tuomiovaltaa toisiin ihmisiin nähden, vaan se valta on yksin Jumalalla. Jumala näet kaikkivaltiaana ja kaikkitietävänä yksin kykenee antamaan oikeudenmukaisen tuomion.

Ihmisen vajavaisuus näkyykin siinä, että tarkastelemme asioita ja tapahtumia omasta, suppeasta näkökulmasta. Hengellisissä kysymyksissä tämä näkyy esimerkiksi siinä, että rakennamme omista kokemuksistamme ja omasta elämästämme sapluunan, johon jokaisen uskovan olisi sovittava: jos hän ei siihen joltakin osin asetu, julistamme hänet eksyneeksi tai ainakin parannusta kaipaavaksi. Emme toisin sanoen kykene asettumaan hänen asemaansa ja ymmärtämään sitä elämää ja todellisuutta, jossa hän elää ja sitä, että ihmisen ainutkertaisuus näkyy myös tavassa palvella Jumalaa!

Jeesus sanoi, että sillä mitalla millä mittaamme muille myös meille mitataan! Jos siis olemme armottomia muille, vedämme tuomion itsemme ylle mutta jos armahdamme muita myös meidät armahdetaan!

Älkäämme siis tuomitko uskonveljiämme tai -sisariamme omien, vajavaisten ja vääristyneitten mittareidemme mukaan vaan kantakaamme toistemme kuormia niin täytämme Jumalan lain!

Matti Lappalainen

Jeesus on ihmeellinen

Jeesus on ihmeellinen.Hän vie meidät kerran taivaan kotiin.Taidan laittaa tähän yhden laulun.

1 Soi veren voittolaulu Golgatan kummulla. Kun Jeesus ristinpuulla kukisti kuoleman.Näin aukes taivaan ukset mulle kurjalle.Sain täyden armahduksen,veressä Jeesuksen.

2 On veren voittolaulu maan päällä ihanin.Mut taivaan asunnoissa se soi viel kauniimmin.Se kertoo ristin tiestä Jeesuksen rakkahan.Ja kruunaa ristin miestä,Karitsaa Jumalan.

3 Sai sydän uuden laulun juurella ristin puun.Ja varman taivastoivon elämään tuhottuun.Soi ikikiitos sulle kun kuolit eestäni.

Ja armos kalliolle mun nostit rakkahin.

Vain Jeesuksen sovinto veri pois pyyhkii meidän syntimme.Ja sillloin taivaan ovet aukee meille syntisille.On ihanaa rakastaa Jeesusta sydämestämme.Meidän pitää rakastaa myös toisiamme,silloin meidät tunnetaan Juamalan lapsiksi.Ei kukaan täällä kestä yksin ollessa. Vain Jeesus turvan antaa. Jeesus ompi suuri myös sairauksien hoidossa.Näin Hänen käsivarsilleen jään,Hänen hoitoonsa.En tiedä mitään suurempaa täällä maailmassa,kuin olla Hänen hoidossa.Jeesus vie minut kerran taivaaseen.Hän myöskin sinua siunaa.Luota vain hänen armoonsa, niin saat kerran olla taivaassa, häntä kiittäen,ja laulaa Hänen kunniaansa,iäti veisaten.Hän pitää meistä huolen.Herra voi sinut parantaa ja vie sinut taivaan kotiin,niinkuin minutkin. Mikäpä sen ihanampaa.

Jumalan siunausta kaikille.

 

Veikko Liukkonen

 

Matkani määrä

On matkani määrä taivas,

se on ihana kaunis maa.

Siellä unohtuu kaikki vaivas,

siellä kärsimys lopun saa.


Sinne kaipaan mä päästä täältä,

tulla maahan oi parempaan.

Täältä tuiskuin ja tuulien säältä,

siellä ystävät kohdataan.

 

Kun saavun eteen taivaan Herran,

on riemuni sanomaton.

Ei vielä mutta kerran,

tää kaikki totta on.

Pirjo Katainen

Sanan kuuleminen ja noudattamisen tärkeys

 

Jeesus oli opetuslastensa; Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen kanssa korkealle vuorella ja siellä heidät varjosi valoisa pilvi;

ja katso, pilvestä kuului ääni, joka sanoi ;” Tämä on minun rakas poikani, johon minä olen mielistynyt; KUULKAA HÄNTÄ.”

(Mat:17:1-8)

Jumala erityisesti nosti sanat; ”KUULKAA HÄNTÄ”

Mat 18: 23-35 on kertomus armottomasta palveliasta. Siinä on yksi, Jeesuksen opetus puhe meille, Isän sydämeltä.

Kuninkaan eteen tuotiin palvelia , joka oli hänelle velkaa, kymmenentuhatta leiviskää (leiviskä m.5.600 SMK)

Mutta tämä palvelia rukoili herraansa ja herran kävi sääliksi sitä palveliaa, ja antoi velan anteeksi.

Mutta tavattuaan kanssapalveliansa, joka oli hänelle velkaa sata denaria (denari n.15 MK)

heitti hänet vankeuteen. Kun tapahtuma kerrottiin hänen herralleen, niin silloin hänen herransa kutsui hänet eteensä ja sanoi

hänelle:” Sinä paha palvelia! Minä annoin sinulle anteeksi kaiken sen velan, koska sitä minulta pyysit; eikö sinunkin olisi pitänyt

armahtaa kanssapalveliaasi, niinkuin minäkin sinua armahdin. Ja hänen herransa vihastui ja antoi hänet vanginvartian käsiin,

kunnes hän maksaisi kaiken, minkä oli hänelle velkaa.

Näin myös minun taivaallinen Isäni tekee teille, ellette anna kukin veljellenne sydämestänne anteeksi.

Tässä on yksi kuvaus taivasten valtakunnan periaatteista.

 

Oppimisin Jeesukselta : Irma Irma Hartikainen

 

 

Jeesus on Herra

Jeesus Kristus on Herra. Läpi kuoleman kulkeut. Hän on kuningas.

Moni ei usko Jeesukseen, mutta me uskomme, että Hän kuoli ristillä, että meillä, jotka uskomme, olisi iankaikkinen elämä, Hänen kanssaan.

Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa. Ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi, eikä ruoste raiskaa, ja missä eivät varkaat murtaudu sisään. Eivätkä varasta. Sillä, missä sinun aarteesi on ,siellä on myöskin sinun sydämesi.

Älä mene eteenpäin, sillä ei täällä kukaan, liian kauan kestä. Jokaisella on määräaikansa, mutta Jumala antaa kyllä voimia, matkan tekoon. Ja Hänen kätensä on kyllä voimakas, auttamaan jokaista ihmistä.

Rukoilen vielä seurakunnan puolesta. Sillä niin kuin salama, leimahtaa idästä ja näkyy länteen. Niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus. Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää, ettekä hetkeä. Herra on auttanut kaikessa. Seurakunnassa ei ole paimenta tällä hetkellä, mutta Jumala kyllä auttaa omiaan, uskon hengessä.  Hän sanoi, mikä ihmiselle on mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista. Minä olen ovi, jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu. Jeesus sanoi hänelle, minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän tykö, muutoin kun minun kauttani. Elämä on ihmeellistä, mutta Jeesus auttaa omiaan, kaikissa tilanteissa.

Jumalan sanan suurta siunausta seurakunnalle. Hän voi auttaa. Juamala kaikkia siunatkoon ja auttakoon, joka hetkessä. Jumalan siunausta kaikille. Herra toimii sinun parhaaksesi.

 

Veikko Liukkonen

Kosketus

 

Kauhu rinnasta repii, kaukana muista

varjot synkkänä lankeaa metsien puista.

”Mua auta ei kukaan” ehkä kerkesit pohtia

Onhan arkoja alueita kipukohtia.

 

 

Tiedän on yksi Golgatan mies

joka raastavan tuskan jo ristillä ties.

Ei anna taakkaa jota et voi sietää

tuo auttaja vierellä ajankin tietää.

 

 

Olet kestänyt myrskyt ja lämpöiset tuulet

jotka Jumalan kiitokseen kirvoitti huulet.

Eihän turhia olleet ristillä vuodot

vain tuskan tuntee raipoin revityt muodot.

 

 

Vielä synkimmän hetken käy vierellä sun

kuiskaten hiljaa tartu käteeni mun.

Sinut tahdon auttaa läpi vaarojen takas

olethan ollut mulle  lapseni rakas

 

Veli Lillinen

Lisää artikkeleita...