Blogi

Elämän myrskyissä

 

Älä arkaile, astu  siitä vain veteen,

merikin aukenee kuivana eteen.

Ei pelota myrskyt,ei tuimatkaan tuulet,

kun Mestarin äänen aalloilta kuulet.

 

Uskosi voi vaikka vuoria siirtää,

kun Jumala perille karttansa piirtää.

Lukutaidoton osaa sen lukea yössä,

se pidä aseiden mukana vyössä.

 

On taistelu käynnissä pahuutta vastaan,

näin Jumala varustaa kentälle lastaan.

Turvaudu Hänen sanansa miekkaan,

edessä vastuksen julman ja viekkaan.

 

Veli Lillinen

Aurinkoista alkanutta kevättä!

Viidennessä Mooseksen kirjassa 6:5-7 kehoitetaan näin; Ja rakasta Herraa,
sinun Jumalaasi, kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi. Nämä sanat,
jotka minä tänä päivänä sinulle annan, painukoot sydämeesi. Ja teroita
niitä lastesi mieleen ja puhu niistä kotona istuessasi ja tietä käydessäsi,
maata pannessasi ja ylös noustessasi.

Meille vanhemmille on annettu lähetyskäsky opettaa lapsiamme Jumalan
tuntemiseen. Vanhempina tehtävämme on kylvää uskon siementä lasten
sydämiin kotona ja mahdollistaa lasten pääsy seurakunnan yhteyteen.

Olen iloinnut seurakunnan kasvavasta lapsijoukosta. Lapsityö on alkanut
kukoistaa Jippii-kuoron ja pyhäkoulun merkeissä. Perhekokousten
järjestäminen mahdollistaa Jumalan sanan levittämisen lapsilähtöisellä
tavalla. Seurakunnan lapsi- ja perhetyö ovat hedelmällistä työtä ja siihen
tarvitaan tukea ja innokkaita tekijöitä.

Rohkaisen jokaista seurakuntalaista, joka niin sydämessään kokee, lähtemään
tähän arvokkaaseen tehtävään mukaan. Jokaista meitä tarvitaan!

Mat.19:13-15
Sitten hänen luokseen tuotiin lapsukaisia, jotta hän panisi kätensä heidän
päälleen ja esittäisi rukouksen, mutta opetuslapset nuhtelivat tuojia.
Jeesus sanoi kuitenkin: "Antakaa lapsukaisten olla ja lakatkaa estämästä
heitä tulemasta minun luokseni, sillä taivasten valtakunta kuuluu
senkaltaisille." Ja hän pani kätensä heidän päälleen ja lähti sieltä.

Kaikkea hyvää ja Siunausta toivottaen,

Tuulia Voutilainen

Rakas uskonystävä!

Pääsiäisen aika,erityisesti kärsimysviikko kertoo meille Jeesuksen kärsimyksistä ja yleensä kärsimyksen ongelmasta ja sen syvyydestä.Myös Jeesuksen piti kärsiä ja ”tulla täydelliseksi kärsimysten kautta”, kuten sana sano.Mutta sen Hän teki meidän tähtemme ja kärsi enemmän ristillä kuin kukaan maailmassa on koskaan kärsinyt. Kuinka pitkä saattoikaan pitkäperjantai olla Jeesukselle!

Pääsiäisen aikaan voi hetkiseksi pysähtyä miettimään myös omaa kärsimystään ja tuskaansa. Se kuuluu jokaisen elämään. Älä siksi uskova hämmästy, jos välistä kärsit. Niin teki myös Jeesus, Vapahtaja, ja me kuljemme Hänen jäljissään. Usein Hänen rakkaimmat lapsensa kärsivät eniten.Mutta raamattu puhuu myös siitä,että ”Jumala lohduttaa meitä kaikissa ahdistuksissamme”, ja että lohdutus on suuri siellä missä murhekkin on suuri. Ja”kaikissa heidän ahdistuksissaan oli Hänelläkin ahdistus”,lohduttaa Raamattu. Emme ymmärrä kärsimystä, mutta usein Hän opettaa, nöyryyttää, ja kasvattaa kärsimysten keskellä. Ja vastaavasti Hän tulee sitten lähelle, vaikka joskus ”kätkeytyy ahdingon aikoina”. Ja voimme uskoa,että kaikki kääntyy lopuksi meille voitoksi ja parhaaksi.

Pääsiäisaamu tuo verrattoman ilon pitkäperjantain murheeseen. Kaikki voitto on hankittu ristillä ja on suuri ilo murheen sijaan! Ja niin ystävä, myös sinun pitkäperjantain jälkeen tulee pääsiäinen. Muista, että elämässäsi pitkäperjantai ei ole viimeinen. Murhe ei ole viimeinen, vaan ilo ja voitto on uskovalle viimeinen!

Ja kerran iankaikkisuudessa kaikki murhe, itku ja kyyneleet ovat poissa. On ylösnousemusaamu,pääsiäinen kirkkaudessa. Saat olla täydellisenä perillä armon ja Jeesuksen täytetyn työn perusteella ja tähden. Ja nyt jo tänään täällä voit iloita Jeesuksessa ja kiittää siitä, että vielä sinunkin elämääsi tulee pääsiäisaamu. Pääsiäinen toi meille todellisen elämän! Jeesus elää! Hauta on tyhjä, ja me kiitämme Jeesusta siitä, kuinka paljon Hän teki puolestamme  kärsiessään syntiemme tähden.

 

Voimme laulaa:  ”Kädet lävistetyt ovat lohtuni nyt….

Ja jatkaa:         ”Kipu sammumaton, kerran päättyvä on,

pidä minusta kiinni, kunnes kasvosi nään”….. sitten perillä.

Sinun pääsiäistäsi siunaten ja siunattua pääsiäistä ja kevättä toivoen

Aune Hiltunen

Armolahjat

Rakkaat veljet ja sisaret Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa, meidän Herrassamme! Näinhän monet uuden testamentin kirjeet alkavat!Sydämelläni ja ajatuksissa on olleet nämä armolahja alueet!Sanana armolahja ,ei liene epäselvää mitä tämä sisältääkään. Armolahja ja lahjat jos saat ,lahjan ja sekin vielä armosta ,ei jää yhtään epäselväksi ns.ihmisellä ei oo osaa eikä arpaa ansaitsemalla esm.olla niin hyvä vaelluksessaan uskontiellä,että Pyhän Hengen lahjan sais nimittäi Armolahjan tai jopa lahjoja! 1kor.12:11"kaiken tämän vaikuttattaa yksi ja sama Henki,joka jakaa kullekkin erikseen niin kuin tahtoo:" 1 kor.12 lukuhan on otsikoitu " Hengelliset lahjat" siinä on mm..."8j.niimpä toinen saa Hengen kautta viisauden sanat,toinen saman Hengen vaikutuksesta tiedon sanat.9j.toinen saa uskon samassa Hengessä,toinen taas parantamisen armolahjat samassa Hengessä.10j.toinen saa lahjan tehdä voimallisia tekoja,toinen profetoimisen lahjan,toinen henkien erottamisen lahjan,toinen eri kielillä puhumisen lahjan,toinen taas lahjan selittää kieliä." Miten olisi tärkeää että srk.ssamme Pyhä Henki voisi jakaa kaikkia armolahjoja meille "...jakaa kullekin erikseen niinkuin tahtoo." Rukoillaan odotetaan kaivataan Armolahjoja peräti lupa olis niitä pyytää" runsaasti, varsinkin profetoimisen lahjaa" Armolahjathan ovat ns."työkaluja" Srk.ta saisi kasvaa ja vahvistua Jumalan armon ja Pyhän Hengen vaikutuksesta!Katsoin Googlesta haulla "Armolahjat”on kovin paljon opetusta raamatuun vedoten siellä www.sivustolla!Voit käydä tutkimassa!On paha ja kylmettävä ,rakkaudeton lopunaika!Emme kestä jos ei meitä Pyhä Henki täytä ja vahvista ja anna näitä Armolahjoja. Kun Jumala antaa näitä Armolahjoja ,rukoillaan että nämä A.lahjat saisivat toimia raittiisti itsekunkin meidän kohdallamme.Turha arvostelun henki pois ,tietenkin Jumalan sanan avulla, valossa voimme arvioida näitä lahjoja!Ei sitä ihmistä,väärin ymmärtäen jolle Herra uskoo näitä lahjojaan! Että Jumala sytyttäisi meidät palamaan Pyhän Hengen tulesta! Ettemme "nukkuisi"vaan valvoisimme ja saisimme tehdä Hänen tahtoaan ,omalla paikallamme,voittaen myös sieluja kun Herra niitä antaa!Oma viisaus ja voima ei riitä! 1 Piet.4:10 "Palvelkaa toisianne Jumalan moninaisen armon hyvinä taloudenhoitajina sillä armolahjalla,jonka kukin on saanut." Jumalan rauhaa ja siunausta ,ollaan janoisia uskon että Hän täyttää ja käyttää meitä jokaista!

 

Siunaten Auli Voutilainen

Veri vai siru

 

Olet kuin kukkanen kasvanut kedolle

ethän sisintä kaunista luovuta pedolle.

Se lähestyy sinua merkillä omalla

sen kanssa et käy edes taivaassa lomalla.

 

Kerran laitetaan siru otsaan tai raajaan

pian se leviää kansaamme laajaan.

Se syrjäyttää samalla rahan ja kortit

myös sulkien iäksi taivaassa portit.

 

Pyydä Jeesusta laittamaan verellä merkin

jonka näkee vain Herramme silmä herkin.

Se takuu on taivaan kun pasuuna soi.

näin kerran merkityt lähteä voi.

 

Veli Lillinen

 

 

 

Maria Herran palvelija

Luukkaan evankeliumissa kerrotaan Mariasta,joka oli Jumalan palvelija. Hän oli neitsyt ja nuori.Hänellä oli varmasti omat suunnitelmansa,kuten nuoruudessa yleensäkin,mutta Jumalalla oli hänelle toinen tehtävä.
Marian kihlattu Joosef oli Daavidin sukua.Siellä varmasti jo häitä suunniteltiin ja suvun kesken oli käyty vierailulla. Oli päätelty, että hyvin nuoret sopivat yhteen.Yhtäkkiä Marialle kuitenkin ilmestyi enkeli,joka sanoi: "Terve armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi." Maria hämmästyi ja pohti sanojen merkitystä. Hän sai sitten kuulla,kuinka hän tulisi raskaaksi ja synnyttäisi pojan,jonka nimeksi olisi annettava Jeesus."Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi...."(Luuk 1:32.)Marian sydämen asenne minua puhuttelee, että hän on valmis tähän yliluonnolliseen asiaan. Nuoruus on hänellä edessä ja omat toiveet pannaan syrjään Jumalan asian vuoksi.Ei Hän sano, että ei minusta ole tai mitähän minusta ajatellaan. Maria ensiksi ihmettelee,kun en miehestä mitään tiedä,mutta sanoo lopulta: "Katso minä olen Herran palvelijatar,tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan."(Luuk 1:38) Siinä ei käyty kauppoja , eikä oma etu mennyt edelle, ei omat suunnitelmat merkinneet mitään Jumalan asian rinnalla. Maria antoi kaikkensa,sillä Hän palveli Herraa koko sydämestään. Hän suostui Jumalan tahtoon nöyränä ja viritti vielä kiitosvirren Jumalalle. Nyt toteutuisi kauan odotettu Jumalan suunnitelma, että Vapahtaja syntyy. Se sai Marian iloiseksi ja hän ylistää "Sillä voimallinen on tehnyt minulle suuria,ja hänen nimensä on pyhä."(jae 49) Varmasti Marialla ei ollut helppo tie kuljettavana Joosefin kanssa,mutta iloa se ei Marialta vienyt. Maria oli täyttämässä Jumalan tahtoa ja oli osallisena Jumalan lupausten täyttymisessa.
Tämä joulun sanoma on ihmeellinen joka vuosi ja saakoon se meitä riemuitsemaan joka päivä tästä Jumalan ainutlaatuisesta suunnitelmasta. Hän rakasti niin paljon meitä, että antoi oman poikansa maailmaan meidän tähtemme. Tätä rakkautta riittää jokaiselle. Ketään hän ei hylkää, eikä jätä.Saamme iloita, että meillä on tällainen "Ihmeellinen Neuvonantaja,Väkevä Jumala,Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas."(Jes 9:5) Nostetaan katseemme Häneen, pois meidän tyhjistä käsistämme ja annetaan sydämemme tälle ainutlaatuiselle Jumalalle ehyemmin ja puhtaammin kuin koskaan ennen.Ollaan valmiit palvelemaan Häntä,minne hän meitä sitten lähettääkin ja miten Hän haluaa meitä käyttää. Siitä varmasti seuraa ilo meidän arkeen asti ja saamme kokea,kuinka yliluonnollinen on meidän Jumalamme. Ylistetty olkoon meidän Herramme!"Minun sieluni suuresti ylistää Herraa"( Luuk 1:46)

Siunausta kaikille tulevaan jouluun ja joka päivälle.toivoo Maija-Liisa Tiainen

Rohkaise

Snl:16:24 ”Lempeät sanat ovat kuin valuva hunaja: makeita sielulle ja lääkettä luille.”

Monesti katselemme arvioiden,vähättelemme,heitämme kapuloita rattaisiin,puhumme pahaa,lannistamme.Nämä ovat kaikki vastakohtia ,joista haluan kirjoittaa.Näiden takana on ihmisen taipumus pahaan.Taipumusta epäuskoon,ehkä kateuteenkin.Kuitenkin meillä on vastuu toistemme hyvinvoinnista ja kasvusta.Mitä kannustaminen ja rohkaisu saa aikaan? seurakunta elämässä.Jumala kutsuu ihmisiä palvelemaan.Yleensä se alkaa pienestä,kasvaa pikkuhiljaa sitä kohti mitä Jumala tahtoo kunkin sisaren ja veljen kohdalla tehdä valtakuntansa työn hyväksi.Kun sinulla on näky jostakin tehtävästä,se näky on henkilökohtainen.Ja Jumala toivoo että olet rohkea tekemään sen mitä Jumala on sinulle puhunut etkä ajattele että jonkun muun on se tehtävä.Kannustaminen toimii niin työssä,perheessä,urheilussa jne.Rohkaisu on valtava voimavara ja uskon teko. Rohkaisija näkee uskon ja hengen silmin sen pääoman minkä Jumala on sisareen ja veljeen asettanut ja rohkaissee tätä uskosta käsin.Hän ruokkii pientä alkua ja uskoa omalta osaltaan.Se on valtava Jumalallinen teko.Rakkaat!jättäkäämme pois kaikki lannistaminen ja epäuskoinen suhtautuminen toisiimme,puhumattakaan kateudesta tai oman asemamme nostamisesta.Raamattu kehottaa meitä rohkaisemaan ja erityisesti niitä joilla on rohkaisun armolahja.Tämä lahja on läheistä sukua uskon lahjalle,koska se näkee asiat uskosta käsin. Pyhän Hengen vaikuttama kehoitus rohkaista toista on sellaista,jossa saat välittää Jumalalta uskon ja toivon sanoja ihmisille.Se on Jumalan tekoja sinun kauttasi.Rohkaise koko sydämestäsi.Mitä on rohkaisu? se on sanoja,sinä onnistuit,se on positiivinen katse, sillä katse kertoo paljon.Kiitoskin on joskus paikallaan.Luottaminen siihen että homma hoituu ym.Rohkaisu ei ole käskemistä,vaatimista. Vaan se on sitä että jokainen kokisi en ole vain varalla oleva, vaan saan palvella levosta käsin.Ja silloin meidän palvelustehtävässämme alkaa näkyä ilo ja vapaus.Ole rohkea,älä anna minkään lannistaa Jumalan tekoja elämässäsi.Jos koet ylenkatsetta niin siunaa ja anna anteeksi.Sellaiset suhtautumiset eivät ole uskoa vaan epäuskoa eivätkä ne voi määrittää sitä mitä sinun elämästäsi ja palvelutehtävästäsi tulee. Jumala voi tehdä sinun kauttasi enemmän kuin osaat ajatellakkaan ja se tapahtuu yhteiseksi hyödyksi eikä koroita ihmistä vaan Kristusta.Uskon ilmapiirissä tapahtuu suuria. 1Tim 1:5 ”Käskymme päämäärä on rakkaus,joka tulee puhtaasta sydämestä,hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta”

Elämän onni on varmuus että sinua rakastetaan sinun itsesi takia.Jeesus rakastaa sinua just semmosena kun sinä olet ja hänen rakkautensa on täydellistä.

Fil:2:1-5 Jos siis jotakin kehotusta Kristuksessa,jos jotakin rakkauden lohdutusta ja Hengen yhteyttä,jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta,tehkää minun iloni täydelliseksi,niin että olette samaa mieltä,että teillä on sama rakkaus ja olette sopuisat ja yksimieliset.Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian vuoksi,vaan pitäkää nöyrästi toista parempana kuin itseänne.Älkää katsoko vain omaa parastanne vaan myös toisten.Olkoon teillä se mieli,joka myös Kristuksella oli.

Teitä kaikkia siunaten ja kaikkea hyvää toivoen: Hannu Surakka

Lisää artikkeleita...